b&b collection
Istoric:
 • La finalul secolului al 19-lea, renumitul comerciant de ceasuri, Johannes Dürrstein, era nu doar un adevarat connoisseur al pietei orologere internationale, dar si un om de afaceri de succes, care stia exact ce lipsea din piata: un ceas de calitate Glashütte pe care sa si-l permita o categorie mai vasta de oameni – lux accesibil. Aceasta idee l-a incurajat sa isi fondeze in 1893 propria companie, “Glashütter Uhrenfabrik Union”. Din acel moment, ceasurile au fost fabricate sub numele UNION GLASHÜTTE, devenind renumite pentru calitatea lor, dar si pentru preturile mai mult decat accesibile. Brandul a devenit renumit la nivel international.
 • Johannes Dürrstein a fost un om de afaceri extrem de ambitios. Pentru a-si marca devotamentul fata de elita orologera, l-a angajat pe maestrul ceasornicar Julius Bergter sa creeze un ceas complex si remarcabil, unul ce avea sa depaseasca cel mai renumit calibru „Grande Complication” al momentului. „Ceasul de vis” al lui Dürrstein a reprezentat un moment istoric al artei orologere: avand 18 complicatii, „Ceasul universal” a ramas pentru mult timp cel mai complex din lume: 24 de punti si axuri, 75 de sisteme de roti, 25 de pinioane, 4 clopotele, 205 parghii cu arc, 60 de rubine, 40 de cuzineti metalici si 308 suburi pentru un mecanism cu diametrul de 51 mm.
 • Productia ceasurilor UNION GLASHÜTTE a inceput intr-o perioada in care orologeria saxona era in perioada sa de glorie, iar proximitatea sa fata de Dresden, un centru intelectual si cultural prosper, a stimulat succesul companiei. Totusi, odata cu Marea Criza, acesta a fost brusc infranat, productia fiind oprita in 1926, iar zece ani mai tarziu compania a fost scoasa din registrul comertului.
 • In 1951, companiile ramase au fost unite in “VEB Glashütter Uhrenbetriebe (GUB)” si redenumite “Glashütter Uhrenbetrieb GmbH” dupa reunificarea Germaniei, apoi privatizate in 1994. Trei ani mai tarziu, a fost creata “Union Uhrenfabrik GmbH Glashütte/SA”.
 • In anul 2000, “Glashütter Uhrenbetrieb GmbH” si Union Uhrenfabrik GmbH Glashütte/SA” s-au alaturat marii familii Swatch Group AG. Resursele acestui mare grup i-au permis brandului sa se reconecteze la idealurile sale de baza – crearea de ceasuri mecanice de inalta calitate, cu design estetic, accesibil nu doar unei clientele elitiste.
 • Astazi, UNION GLASHÜTTE reprezinta, in continuare, esenta orlogeriei de lux. Ceasurile sale, reprezentanti moderni ai predecesorilor lor istorici, ilustreaza maiestria absoluta, expertiza mecanica, calitatea renumita si frumusetea perena. Sunt un exemplu autentic al standardului „Made in Germany”, rezonand cu pasionatii orologeriei din intreaga lume ce pun mare pret pe lucrul cel mai important: timpul alocat lucrurilor cu adevarat esentiale in viata.
Filozofia brand-ului:
 • Brandul UNION GLASHÜTTE ramane la fel de dedicat orologeriei de lux precum era si la momentul fondarii sale, in urma cu mai bine de 120 de ani. Radacinile sale provin din centrul traditional al orologeriei germane, micul oras saxon Glashütte. Mostenirea sa stimuleaza echipa din spatele brandului sa adere mereu spre noi reusite remarcabile. In cadrul UNION GLASHÜTTE, maiestria si designul clasic se imbina cu tehnologiile moderne si ideile inovatoare. Fiecare ceas si fiecare mecanism este asamblat, calibrat si verificat manual. Titlul de origine „Made in Germany”, precum si sediul faimos din Glashütte, atesta un nivel de calitate ce seteaza noi standarde pe scala internationala. Brandul este animat de o motivatie principala: aceea de a produce ceasuri mecanice de inalta calitate ce nu sunt rezervate doar elitei.
 • Lunga lista de criterii stricte ce alimenteaza fiecare stadiu de productie este foarte clara: de la eleganta stralucitoare si pana la sportivitatea dinamica, de la stilul retro clasic pana la cel feminin sau cu influente decorative – colectia de ceasuri UNION GLASHÜTTE ofera o gama vasta de ceasuri, diferite pentru fiecare preferinta sau ocazie.
Caracteristici ceasuri:
 • Carcasa: otel inoxidabil; bezel din aur 750; cadran sidefat
 • Geam: cristal safir curbat
 • Curea: piele
 • Bratara: otel inoxidabil
 • Mecanisme automatice
 • Rezistenta la apa: 3 ATM, 5 ATM, 10 ATM
 • Functii: data, cronograf, tahimetru, rezerva de energie, GMT, secundar periferic, fazele Lunii, regulator.
Colectii: 1893, Belisar, Noramis, Seris, Sirona, Viro.