b&b collection
Istoric:
 • Italo Fontana s-a nascut la Lucca, Italia in 1965. Chiar de tanar, acesta a oferit o atentie deosebita design-ului si creativitatii. De-a lungul anilor, talentul si ideile sale s-au extins pe domenii cum ar fi moda, mobilierul si articolele pretioase.
 • Pasiunea sa pentru ceasuri a fost starnita de catre experientele traite alaturi de bunicul sau, Ilvo Fontana, care a fost delegat de catre guvernul italian in 1942 sa proiecteze un ceas de mana profesionist pentru pilotii din flota militara. Cerinta era aceea de a crea un ceas destul de mare care sa le permita pilotilor citirea orei in orice conditii de vreme si lumina. Remontoarul pozitionat la stanga permitea avantaje practice precum o miscare facila a inchieturii mainii si siguranta. Proiectul nu a fost finalizat, si a fost abandonat decenii de-a randul.
 • In anul 1999, Italo Fontana s-a hotarat sa reinvie proiectul bunicului sau, creand un ceas modern. Datorita dimensiunilor ceasului si a faptului ca Italo Fontana s-a nascut intr-un oras in apropierea marii, fiind in acelasi timp si pasionat de navigatie si scufundari, a dorit ca ceasul sa se numeasca "Your boat" ("Ambarcatiunea ta"), care cu timpul a devenit "Ur boat" si apoi "U Boat". (in engleza "submarin").
Caracteristici ceasuri:
 • Aceste ceasuri de mana sunt cele mai mari din lume. Dezvoltarea a durat sapte ani pana la producerea primului ceas numit U-Boat. Experientele lui Italo Fontana, imbinate cu vaste cunostinte de orologerie ale secolului 18 au pus bazele acestui ceas italienesc cu mecanism elvetian.
 • Pe langa precizie si dimensiuni, design-ul sau modern fascineaza. Redusa la minim, culoarea cadranului, alaturi de forma cifrelor, joaca un rol esential.
 • Remontoarul este pozitionat in mod atipic in partea stanga a carcasei, iar la unele modele este protejat de un dispozitiv de siguranta.
 • Curelele din piele de o calitate deosebita ce au diverse culori, complementeaza cu succes design-ul.
 • Nimeni nu ramane indiferent in fata unui U-Boat. Poti sa-l iubesti sau poate sa ti se para urat. Acesta este duelul de sentimente cautat, intr-o lume in care varietatea primeaza.
 • Dimensiunea ceasului exprima extravaganta celui care il poarta. U-Boat este un ceas cumparat de catre o persoana care mai are deja 4 sau 5 ceasuri, pentru a-l purta pe acesta cu anumite ocazii.
Colectii:
 • Classico (mecanism ETA 2824 automatic, remontoar stanga, carcasa otel AISI 316L, rezistenta la apa 10 atm/bar, curea piele de vitel, cauciuc natural).
 • Thousands Of Feet (mecanism ETA 6497 mecanic, carcasa otel AISI 316L placat sau nu PVD, remontoar stanga cu sistem de siguranta, cadran negru cu numerale tratate superluminova, rezistenta la apa 10 atm/bar, curea piele de vitel, aligator sau din cauciuc).
 • Flightdeck (mecanism ETA 7750 cronograf automatic, carcasa otel AISI 316L, diametru 55, 50, 43 mm, remontoar pe partea stanga cu dispozitiv de siguranta, cadran negru cu numerale tratate cu superluminova, rezistenta la apa 10 atm/bar, curea piele de vitel).