b&b collection
Istoric:
 • Istoria Chaumet dateaza din 1780 si este strans intercalata cu istoria Frantei. Timp de peste cinci secole, Paris a fost renumit pentru maiestria bijutierilor sai. Tocmai in aceasta traditie, fondatorul Chaumet, Marie-Etienne Nitot, s-a remarcat in scena pariziana. Casatoria dintre Napoleon si Josephine de Beauharnais, si apoi cea cu arhiducesa Marie-Louise Habsbourg-Lorraine, nepoata reginei Maria-Antoaneta, i-au adus companiei Chaumet numeroase comenzi importante. Nitot a devenit cel mai faimos bijutier din Europa, creandu-si o clientela loiala si prestigioasa.
 • Dupa caderea Imperiului, succesorii lui Nitot s-au devotat bijuteriilor romantice inspirate de artele decorative ale Renasterii italiene si Frantei secolului al XVII-lea. Toata priceperea si expertiza companiei au atras o clientela ce cuprindea si pictori, sculptori, scriitori si actori de teatru.
 • Inspirat de farmecul naturii si printr-o exceptionala creativitate, Joseph Chaumet a devenit maestrul absolut al Belle Epoque. Prin intermediul creatiilor sale elegante, a atras o clientela regala si aristrocrata. Panasurile si tiarele, embleme sociale si accesorii ale modei acelor vremuri, au devenit o parte extrem de importanta in activitatea firmei. Chaumet a realizat peste 1500 de modele diferite de tiare.
 • Chaumet a creat modele simplificate ce contineau stilizari geometrice rigide compatibile cu stilul "baietesc" al anilor ’20 si cel mai feminin din anii ’30. Acest stil denumit Art Deco este caracterizat de contrastele puternice intre materiale, culori si taieturi ale pietrelor pretioase si semipretioase.
 • Mereu in pas cu schimbarile sociale, economice si artistice, Chaumet si-a mentinut reputatia legendara. Designul este determinat de catre bunul gust al parizienilor contemporani, mereu in cautare de ceva nou, diferit si minunat. Bijuteriile din aur erau acum prezente intr-un magazin concept, iar cunostintele companiei au fost transmise catre fiecare "chef d’aterlier". Magazinul Chaumet din Place Vendome din Paris, este martorul istoriei companiei.
Filozofia brand-ului:
 • Inca din 2005, Chaumet este membru al RJC (Responsible Jewellery Council), o organizatie non-profit cu peste 300 de membri devotati promovarii practicilor etnice, sociale, de mediu si a drepturilor omului, intr-o maniera transparenta si responsabila.
 • Chaumet certifica faptul ca toate diamantele sale provin din surse legitime si nu au fost implicate in conflicte armate, in concordanta cu rezolutiile Natiunilor Unite, in baza garantiilor scrise de catre furnizorii sai, respectand astfel procesul Kimberley.
 • Chaumet s-a dedicat protejarii albinelor, al caror numar a scazut drastic in ultimii zece ani, prin intermediul operatiunii Save the bees, in parteneriat cu asociatia "Terre d’Abeilles".
Colectia de bijuterii Chaumet este formata din: inele, coliere, cercei, brose, pandantive, bratari, tiare.

Caracteristici bijuterii:
 • Material: AUR 750‰ alb, roz, galben (aurul alb este placat cu platina la unele modele)
 • Pietre pretioase: diamant: culoare: E, F, G / claritate VS, VVS / taietura: briliant, para; safir; smarald
 • Pietre semipretioase: citrin, ametist, granat, spinel, opal, peridot, turmalina, tsavorit, s.a.
Colectii: Class One, Josephine, Lines, Bee my Love