B&B collection - Prezentarea ceasului | Cadranul | Carcasa | Remontoarul | Mecanism | Functii
 

PRODUSE

BIJUTERII
BIJUTERII BRAND
ALTE BIJUTERII AUR 750
ALTE BIJUTERII AUR 585
ALTE BIJUTERII ARGINT
ALTE BIJUTERII
PRODUSE DE CURATAT
SERVICE
CEASURI
CURELE / BRATARI
CEASURI MASA/PERETE
BATERII CEASURI
DISPOZITIVE SI ACCESORII
SERVICE
COSMETICE
GENTI SI ACCESORII
INSTRUMENTE DE SCRIS
OCHELARI DE SOARE
NEWS CEASURI SI BIJUTERII


CAUTARE AVANSATA

    Pentru cautarea unor ceasuri de mana sau bijuterii care sa indeplineasca anumite cerinte folositi formularul de cautare avansata.

CAUTA CEASURI
CAUTA BIJUTERII


PROMOTII

PROMOTII CEASURI
PROMOTII BIJUTERII
PROMOTII COSMETICE
PROMOTII OCHELARI DE SOARE
PROMOTII INSTRUMENTE DE
SCRISINFORMATII UTILE

CEASURI
PREZENTAREA CEASULUI
GLOSAR
BINE DE STIUT
SWISS MADE
INTRETINEREA CEASULUI
DICTIONAR OROLOGER

BIJUTERII
PREZENTAREA PIETRELOR
PRETIOASE SI SEMIPRETIOASE
METALE PRETIOASE
DICTIONAR BIJUTERII

STYLE IT UP!
NOUTATI IN ACCESORIZAREA
TINUTELOR, CU BIJUTERII SI
CEASURI!MAGAZINE

CEASURI, BIJUTERII, ACCESORII
Chopard
KULTHO
REVE
Splend'or
Be in Time
B&B Collection
Swarovski
FOSSIL
CLAIRE’S

PRODUSE COSMETICE
KENDRA beauty cosmetics
KENDRA make up


NEWSLETTER

    Pentru noutati despre ceasuri, bijuterii si cosmetice, aboneaza-te completand campurile de mai jos:

   
Nume*
Prenume*
e-mail*


Campurile marcate cu * trebuie completate obligatoriu pentru a te abona la newsletter.

 

Glosar
Bine de stiut
Swiss made

Prezentarea Ceasului

Cadranul Carcasa Remontoar si Butoane Geam
Capac Bratara Curea Catarama
Mecanism Functii si caracteristici Decoratii Ceasuri digitale

  Cadranul

Cadranul este o piesa importanta a ceasului pentru ca poate oferi o multitudine de informatii relevante si utile. Pe cadran pot fi mentionate brand-ul, logo-ul, tipul mecanismului, calibrul mecanismului, referinta de producator a ceasului, rezistenta la apa, materialul din care este facut geamul, daca este Swiss Made, colectia din care face parte ceasul, diverse functii, si altele.

Materialul: foite metalice, alama, carbon, argint, otel, bronz sau alte materiale/combinatii de materiale.

Design: poate prezenta un tipar aparte: motive florale, silver sau gold radial (opalin), forme geometrice, sidefat, Cotes de Geneve (1.5), Perlee, imagini/harti (1.3), inscriptionari, o gama larga de detalii in stransa relatie cu tema colectiei sau a brand-ului. Pe cadran pot fi montate pietre de diverse tipuri (de la cristal mineral pana la diamante) in diverse culori, modele, combinatii, pozitii.

Exista cadrane sub care este pozitionat un disc subtire din silicon amorf ce transforma energia solara in energie electrica pentru a alimenta bateria bateria solara care la randul ei alimenteaza acumulatorul ceasului. Unele brand-uri (Hamilton, Tissot) folosesc cadrane touch-screen/tactil, ceasul setandu-se prin atingerea geamului.

Indecsii orari se pot gasi ca si: cifre romane (1.1), arabe (1.6), puncte sau sub diverse alte forme. Pot aparea doar pentru anumite ore sau pot lipsi (1.4).

Tehnologia de aplicare a indecsilor orari: poate fi vopsire, stantare sau aplicare. Ca si materiale, intalnim indecsi din aur, argint, nichel, cristale, etc.

Pentru efecte deosebite design-ul indecsilor orari poate varia, acestia se pot extinde pe carcasa sau poate fi vizibil doar un mic fragment. Pentru vizibilitate in intuneric, atat indecsii, cat si indicatoarele pot fi prevazute cu substante luminescente (1.6): luminova / lumibrite /neobrite (substante care pot fi vazute in intuneric).

Indicatoarele pot varia ca si functie, dimensiune, culoare, numar, forma (cu cant, cu sageata, curbate, decupate, cu logo,etc). Unele indicatoare au o deplasare continua (in principiu la ceasurile automatice si mecanice), iar altele se opresc la fiecare secunda sau doua, patru secunde in cazul functiei EOL -end of life- avertizare epuizare energie (pentru mecanismele quartz).

Pentru efecte deosebite cadranul poate fi prevazut cu open-heart (1.1) (o apertura de dimensiuni si pozitionare diferite) sau poate fi de tipul scheleton (1.2) (se poate observa mecanismul). Aperturile pot fi sub forma de inima, rotunda, ovala, patrata, semicerc, etc. Cadranul prezinta o apertura si pentru afisarea datei. Unele cadrane pot fi prevazute cu un al doilea rotor (mecanismele automatice).

Pe cadran se gasesc inscriptionate diverse elemente ce sunt utilizate de catre functiile ceasului: zilele saptamanii, zilele lunii, lunile anului, 24 ore, indicatoare tahimetru/telemetru, orase pentru zonele de fus orar, etc.

Pentru citirea in intuneric, cadranele pot fi prevazute cu diverse tehnologii de iluminare: Indiglo, LED-uri electro-luminescente (actionate prin apasarea unui buton sau a remontoarului).

Afisajul pe cadran variaza in functie de tipul mecanismului si poate fi analog(1.1-1.6), digital sau ana-digi (1.7) (diversificat in privinta numarului de afisaje, pozitionare, functii). La unele ceasuri, cadranul este acoperit de un element metalic mobil ce poate fi personalizat (in special ceasuri fashion si ceasuri de buzunar).
Copyright © 2017 B&B Collection SRL. Toate drepturile rezervate.