b&b collection
Istoric:
Pentru familia Boegli, orologeria este mai mult decat o afacere; este o adevarata pasiune, impartasita de cateva generatii. La inceputul secolului al XX-lea, Louis Schwab s-a mutat in Moutier pentru a pune bazele unui atelier orologer. In 1904, a creat cunoscutul brand SWIZA si a devenit rapid producatorul de top al ceasurilor cu alarma si a celor de voiaj. Louis Schwab nu era doar liderul fabricii cu aproape 400 de angajati, dar si tatal a 15 copii. Din nefericire, chiar inainte de cina de Craciun, a murit la varsta de 60 de ani. Dupa moartea fondatorului, niciunul dintre copiii sai nu putea sa duca mai departe afacerea de familie. Astfel, una dintre fiice l-a incurajat pe sotul sau, Benjamin Boegli, sa isi creeze propria companie ce avea sa furnizeze cadrane si ceasuri, in special pentru brandul Swiza. Fiul sau, Jacques, i-a urmat la conducerea companiei, dezvoltand-o axandu-se pe livrarea de cadrane la nivel international. Dupa cativa ani, Jacques Boegli a decis sa se reintoarca la origini si sa produca ceasuri complete, asa cum facea bunicul sau. A lansat prima colectie de ceasuri tipic elvetiene in 1991 sub numele de brand B-Watch. In 1993, pe masura ce colectia se indrepta spre un stil mai classic, a modificat numele brandului in “Jacques du Manoir”, pastrand literea “B” deasupra denumirii marcii, in memoria primei colectii lansate.
Au trecut 20 de ani de cand a fost creat primul ceas Jacques du Manoir. Colectia formata din peste 400 de ceasuri de mana si 200 de ceasuri de buzunar propune cate un model pentru fiecare preferinta, in fiecare an fiind lansate cate 50 de modele noi.
Incepand din 2003, brandul este condus de catre fiul sau, François Boegli, stranepotul lui Louis Schwab. Acesta isi doreste cu adevarat sa duca mai departe mostenirea strabunicului: sa ofere tuturor ceasuri elvetiene de calitate, la preturi accesibile. La inceput, ceasurile erau comercializate doar in Elvetia, dar in prezent pot fi gasite si in alte tari europene, in America sau in Orientul Mijlociu, sau chiar la bordul unor companii aeriene renumite. Unul dintre obiectivele brandului este sa arate intregii lumi ca este posibil sa detii un ceas Swiss Made fara a cheltui foarte multi bani.

Filozofia brandului:
Ceasurile Jacques du Manoir sunt, bineinteles, SWISS MADE. Dar nu doar atat… toate modelele sunt produse si asamblate manual in unitatea de productie din Moutier sau de catre ceasornicari din regiunea Jura, locul de provenienta al tuturor brandurilor elvetiene de renume. Crearea produsului perfect necesita experienta si pasiune. Expertiza Jacques du Manoir ce se intinde de-a lungul a trei generatii ne ofera know-how-ul pentru a atinge acest standard inalt de calitate. Fara pasiune autentica este imposibil sa dai nastere unei colectii definite prin caracter si stil.

Caracteristici ceasuri:
Carcasa: otel inoxidabil (placat la unele modele) sau aliaj
Geam: cristal safir sau mineral
Cadran: apertura la unele modele
Curea: piele
Bratara: otel inoxidabil (placat la unele modele)
Mecanism: Ronda quartz, automatic SV
Rezistenta la apa: 3 atm, 5 atm
Functii: data, cronograf, tahimetru


Colectii: Casanova, Chronocity, Chronosphere, Classic, Cocktail, Coupole, Gala, Inspiration, Lovely Time, Mythic, Pilot, Serenade, Sparkling, Time Machine.