B&B collection - Prezentarea ceasului | Cadranul | Carcasa | Remontoarul | Mecanism | Functii
 

PRODUSE

BIJUTERII
BIJUTERII BRAND
ALTE BIJUTERII AUR 750
ALTE BIJUTERII AUR 585
ALTE BIJUTERII ARGINT
ALTE BIJUTERII
PRODUSE DE CURATAT
SERVICE
CEASURI
CURELE / BRATARI
CEASURI MASA/PERETE
BATERII CEASURI
DISPOZITIVE SI ACCESORII
SERVICE
COSMETICE
GENTI SI ACCESORII
INSTRUMENTE DE SCRIS
OCHELARI DE SOARE
NEWS CEASURI SI BIJUTERII


CAUTARE AVANSATA

    Pentru cautarea unor ceasuri de mana sau bijuterii care sa indeplineasca anumite cerinte folositi formularul de cautare avansata.

CAUTA CEASURI
CAUTA BIJUTERII


PROMOTII

PROMOTII CEASURI
PROMOTII BIJUTERII
PROMOTII COSMETICE
PROMOTII OCHELARI DE SOARE
PROMOTII INSTRUMENTE DE
SCRISINFORMATII UTILE

CEASURI
PREZENTAREA CEASULUI
GLOSAR
BINE DE STIUT
SWISS MADE
INTRETINEREA CEASULUI
DICTIONAR OROLOGER

BIJUTERII
PREZENTAREA PIETRELOR
PRETIOASE SI SEMIPRETIOASE
METALE PRETIOASE
DICTIONAR BIJUTERII

STYLE IT UP!
NOUTATI IN ACCESORIZAREA
TINUTELOR, CU BIJUTERII SI
CEASURI!MAGAZINE

CEASURI, BIJUTERII, ACCESORII
Chopard
KULTHO
REVE
Splend'or
Be in Time
B&B Collection
Swarovski
FOSSIL
CLAIRE’S

PRODUSE COSMETICE
KENDRA beauty cosmetics
KENDRA make up


NEWSLETTER

    Pentru noutati despre ceasuri, bijuterii si cosmetice, aboneaza-te completand campurile de mai jos:

   
Nume*
Prenume*
e-mail*


Campurile marcate cu * trebuie completate obligatoriu pentru a te abona la newsletter.

 

Glosar
Bine de stiut
Swiss made

Prezentarea Ceasului

Cadranul Carcasa Remontoar si Butoane Geam
Capac Bratara Curea Catarama
Mecanism Functii si caracteristici Decoratii Ceasuri digitale

  Mecanism

Mecanisme 1.Mecanice a) cu intoarcere manuala: MECANICE
b) cu intoarcare automata: AUTOMATICE
  2.Quartz  
  3.Autoquartz  

  Elvetiene (swiss-made): - ETA
- Ronda
- ISA
- Sellita
- Claro

  Japoneze: - Miyota
- Seiko

  Altele: TMI (Time Module) - Hong Kong

Mecanismul mecanic vine in diferite forme si dimensiuni pentru a se potrivi celor mai variate carcase.

Dimensiunea mecanismului se masoara in ligne (1 ligne = 2.2558291 mm) sau milimetri. Fiecare mecanism detine o codificare, un calibru.

Ceasul cu mecanism mecanic este alimentat prin strangerea unui arc din otel, care la destindere actioneaza angrenajul, punand in miscare indicatoarele ceasului. Pentru siguranta, remontoarul nu trebuie rotit de mai mult de 10 ori, spre a nu se pune in pericol integritatea arcului. In limba engleza mecanismul mecanic este denumit mechanical / hand-winding movement.
Mecanismul automatic este acel mecanism al carui arc principal este strans de catre miscarea naturala a incheiturii purtatorului, nemaifiind necesara intoarcerea manuala. In interiorul carcasei ceasului (de obicei vizibil prin capacul transparent), se va afla un rotor circular care se va roti in ambele sensuri datorita miscarii bratului. Astfel, miscarea bratului purtatorului va fi transpusa intr-o miscare circulara, care prin intermediul angrenajului va strange arcul principal.

In medie, un arc complet strans va oferi o autonomie de 1-2 zile. Unele ceasuri automatice pot fi intoarse si manual, pentru a evita oprirea ceasului atunci cand acesta nu este purtat la mana.
La inceput, ceasul cu mecanism automatic trebuie purtat pentru o perioada de aproximativ doua luni, timp necesar ceasului sa atinga starea de functionalitate pentru care a fost creat. Denumirea mecanismului automatic in limba engleza este automatic / self-winding / mechanical.

Unele ceasuri automatice care prezinta performante deosebite sunt certificate COSC, avand o acuratete de +2/4 secunde /zi.
Pentru sporirea preciziei au fost create mecanisme care sa anuleze influentele negative ale gravitatiei, de ex. Tourbillon.

Acuratetea unui mecanism automatic este de aprx. 10-30 sec. / zi.Mecanismul quartz este acel mecanism care functioneaza in baza a trei componente: oscilatorul quartz, motorul pas cu pas (stepper) si circuitul integrat (CI). Oscilatorul quartz emite un semnal la fiecare frecventa precisa, care este apoi transformat de motorul pas cu pas in miscarea indicatoarelor.

Precizia de mers standard pentru aceste modele de ceasuri este de +/- 15/20 s /luna.

Quartz-ul este compusul numit dioxid de siliciu si are proprietatea de a nu modifica acuratetea mecanismului odata cu diferentele de temperatura. Quartzul oscileaza la 32.768 Hz. Unele ceasuri quartz folosesc energia solara, ce va fi transformata in energie electrica si apoi stocata intr-un acumulator. Unele ceasuri quartz prezinta un cadran ce absoarbe lumina solara sau artificiala, o depoziteaza intr-o baterie solara aflata sub cadran care o transforma in energie electrica, iar apoi este depozitata intr-o baterie secundara (reincarcabila), pentru a alimenta ceasul. Alte variante de mecanisme quartz se incarca folosind caldura generata de catre mana purtatorului.
Mecanismul auto-quartz, cel care transforma energia cinetica creata de catre miscarea bratului in energie electrica, ce va fi stocata intr-un acumulator. Acest tip de mecanism se poate gasi sub multe alte denumiri: Autoquartz (ETA), Kinetic (Seiko) etc.
Copyright © 2017 B&B Collection SRL. Toate drepturile rezervate.